Почивни дни 2021

Новата година настъпи, а с нея и ние си обещахме да бъдем по-добри, пожелахме си да бъдем здрави и щастливи. А какво по-хубаво от това да започнем новата година с поглед към празниците и хубавите почивни дни, които ни очакват и още повече, на които ще отдъхнем през следващите 365 дни! 

Тази информация е много важна и често от ключово значение при планирането на любимата екскурзия, а защо не и за няколко време в което да разгледате забележителностите в Панагюрище или Почивка в Панагюрище и Копривщица с нейните Забележителности. Пригответе календарите и нека заедно ги отбележим, като всеки официален почивен ден ще представим и с няколко изречения, за да сте подготвени на 100%.

 

Януари

pochivni_dni_qnuari

Серията от почивни дни в края на изминалата 2020 година накара всички нас да се чувстваме като ученици в зимна ваканция. Коледните и новогодишни празници, за съжаление завършват само с един почивен ден през новата 2021 г и това е именно първия ден от м. Януари. Почивният ден е само един, но е последван от уикенд, така че имаме цели три дни да настроим честоти си на нова вълна и да посрещнем новата година с
усмивка на лицето и мир в душата.

 

 

Февруари

Макар да отбелязваме някои любими празници през февруари, месецът на любовта и виното няма нито един официален почивен ден. Празниците които всички чакаме – Трифон Зарезан и Свети Валентин отбелязваме на 14.02, който тази година удобно се е настанил в ден неделя. Така че макар да не отбелязваме официално почивен ден, може да отбележите този уиекнд като официално романтичен и да подготвите бутилка отлежало червено вино в чест на Трифон Зарезан.

Вижте нашата оферта за романтичен пакет >>

Март

pochivni_dni_mart

Сигурни сме, че Баба Марта вече е започнала да плете своите мартенички, но освен вълненията по нейните обичаи, месец март носи още един български и много важен за нашата история и светоусещане празник. Официален почивен ден и национален празник от първостепенно значение, честваме на 3-ти март – денят на Освобождението на България от турско робство. Тази година отбелязваме 143 години от освобождението!

 

 

 

Вижте нашата оферта за Трети март>>

Април

pochivni_dni_april

Месецът, който стартираме с шеги и закачки има един официален почивен ден и това е последния 30-ти ден от м. Април. Тази година, в този ден  отбелязваме Разпети петък. Този ден, предхожда великденските празници, това е денят, в който Божият син Исус Христос е разпнат. Вярва се, че този ден е време за душевно пречистване и е ден, в който не се работи.

 

 

 

 

Вижте нашата оферта за Великден>>

Май

pochivni_dni_mai

Месец май ни предлага няколко официални почивни дни, които започват още от 2 май, когато през 2021 г. ще отбележим Великден. Ето как великденските почивни дни стартират от 1 май  – Ден на труда, и са чак до 4 май. Само един работен ден ги дели от следващия почивен – 6 май, на който честваме Гергьовден или още Ден на храбростта и празник на Българската армия. Интересен и може би не толкова известен факт е, че денят на храбростта започва да се чества от Българската армия още с нейното създаване. С указ от 1 януари 1880 г. княз Александър Батенберг учредява военния орден „За храброст” – отличие, с което се удостояват извършилите подвизи на бойното поле. 

 

 

 

Юни, Юли и Август

Тези три месеца комбинираме, защото за съжаление няма да ни зарадват с нито един официален почивен ден. Това обаче съвсем не означава, че през любимите ни летни месеци няма празници, които да ни радват. 

Не пропускайте да си подарите поне един захарен памук на 1 Юни – Денят на дето.
А знаехте ли, че освен празника на братята Св. Св. Козма и Дамян, който православната църква отбелязва на 1 юли, този ден е още и Ден на билкаря и народния лечител.
На 15 Август също отбелязваме голям православен празник, а именно Успение Богородично или голяма Богородица.

И все пак, основното общо между любимите ни летни месеци е времето за море и почивка. Масово предпочитани за летни приключения, всички ние свързваме тези месеци със солена вода, топъл пясък и безгрижни дни. Така че, макар да няма официални празници в календара сме сигурни, че всички ще отбелжим в червено поне по няколко дни, които да посветим на морски приключения.

Ако пък профилът на мореплавателя не ви описва съвсем добре, то ви даваме още една идея за лятна разходка – Град Панагюрище.

 

Септември

pochivni_dni_septemvri

 

Любимия звънец на м. Септември ни носи два официални почивни дни тази година. Първият е на 6 септември, когато честваме Съединението на България. Съединението е актът, с който на този ден 1885 година автономната област Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България.

Вторият официален празник за 2021 г. през този месец е 22 септември – ден на Независимостта на България.  На този ден през далечната 1908 година в Търново, българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с Берлинския договор, а българският княз приема титлата „цар“.

 

 

Вижте нашата оферта за 6ти септември>>

Вижте нашата оферта за 22ри септември>>

Октомври и Ноември

Още два месеца, през които в настоящата 2021 година, няма да се порадваме на почивни дни по случай официални празници. И все пак нека не забравяме първи ноември, когато отбелязваме един от най-светлите и български празници – Денят на народните будители

И макар да нямаме почивни дни през м. ноември, едно трепетно вълнение препуска през календара в този период, а то е именно очакването за м. Декември, когато…

 

Декември

pochivni_dni_dekemvri

 

Коледа е! Несъмнено последният месец от годината ни носи много усмивки и положителни емоции, а през 2021 г. през м. декември ще почиваме цели 5 дни. В периода 24.12-28.12.2021 ни очаква най-дългоочакваната отпуска. Подготовката за Бъдни вечер и Коледа се усеща през целия месец, затова в нашия календар всеки ден на декември е окичен с щипка радост и веселие!

 

 

Вижте нашата оферта за Коледа и Бъдни вечер>>

Вижте нашата оферта за Нова година >>

Но нека не забравяме най- важното – да се радваме на всеки миг! Почивните дни 2021 г. ни очакват, от нас се изисква само да се заредим с усмивки, вяра и любов.

Споделяне:
Facebook Messenger