Хотелски комплекс "Джуджева къща" Услуги Неповторимо преживяване

Атракции  и услуги

Джуджева къща

За вашата незабравима почивка в прекрасна, възрожденска обстановка.

Историята на Джуджева къща

Разказ за историята на „Джуджевата къща“. Всичко за двата велики рода живели тук – Дедеви и Джуджеви, как къщата се запазва по време на Априлското въстание и защо е обявена за архитектурен паметник.

Service History

Гид в град Панагюрище

Специално за всички посетители на комплекса, предлагаме беседа за панагюрската история, с разглеждане на забележителности и музеи, както и обиколка на всички исторически къщи в град Панагюрище.

Service Blog Cover Guide

Фото сесия в народни носии

Ние от хотелски комплекс Джуджева къща шием и везаме ръчно български носии. При нас ще имате възможност да се премените в традиционна и автентична носия и да си направите снимки в нашия прекрасен двор.

Photosession

Везане

Ще ви научим да везате прекрасни български шевици! Ще ви разкажем за символите и традицията на шевицата у нас. Накрая с търпение и сръчност ще избродирате своя малка кърпичка, която ще запазите като спомен от нас.

Service Vezane

Приготвяне на панагюрска шарена сол

Панагюрската шарена сол е подправка, чиято рецепта се предава от поколение на поколение. Всеки има своя тайна съставка в уханната смес. Заедно с вас ще приготвим неповторимата панагюрска шарена сол, част от която ще имате възможност да отнесете вкъщи.

panaguyrska sharena sol

Приготвяне на панагюрски тутманик

Ще научите тайната на прочутия панагюрски тутманик, а накрая ще хапнете своето творение! Заедно ще замесим тестото, ще научите как се точат кори на ръка, ще добавим сиренето и ще изпечем тутманика. А накрая сладко-сладко ще хапнете от своето произведение.

Tutmanik

Велосипед под наем

В Джуджевата къща предлагаме 10 велосипеда под наем. Те са подходящи за кратки извънградски и градски маршрути. Ще ви съдействаме с информация за подходящи, китни маршрути и пейзажи.

Service Bikes

Домашни любимци

Приемаме домашни любимци – котки и кучета, без условие за размер. С единствена уговорка домашните любимци да не използват спалното бельо на комплекса. Ние ще ви осигурим специални легълца.

Service Pets

Посещение на винарна

За любителите на хубаво българско вино предлагаме посещение на от ВИ ”Румелия”. Ще преминете през целия производствен процес и ще имате възможност да дегустирате вина, произвеждани в Панагюрище

Service Wine

Вашето тържество

В Джуджева къща можете да организирате своето специално тържество. Ще се радваме да бъдем ваши домакини и да превърнем вашата сватба, юбилей или друг повод, в един незабравим, вълшебен празник!

Service Party

Попитайте за предложенията ни!

Телефон:

+359 896 06 06 77

Адрес:

Панагюрище, Кръстьо Чолаков 17

Facebook Messenger